Zprávy z internetu

RadioVaticana.cz

Papež: Josef přijal svoje poslání bez řečí, protože uměl snít

Vatikán. Papež dnes kázal o svatém Josefovi, „muži, který umí potichu doprovázet a zohledňovat sny “. Během přímluv při ranní mši v kapli Domu sv. Marty byla jedna z proseb věnována postiženým a osiřelým dětem ze Slovenska, které zhotovily ozdoby pro vánoční stromek ke zdejšímu oltáři.
Uveřejněno:  18.12.2018 | 0:00

Dobrá politika slouží míru – poselství papeže Františka k 52. světovému dni míru

Vatikán. Politika se může stát vynikajícím projevem milosrdné lásky a sloužit míru, pokud respektuje a podporuje lidská práva, buduje občanství a podporuje mladé lidi – píše papež František v dnes zveřejněném poselství k 52. světovému dni míru, který se slaví první den nového roku.

Uveřejněno:  18.12.2018 | 0:00

Papež: Pouze člověk prodchnutý nadšením je schopen trpělivosti

Vatikán. “Když přišel Bůh na svět skrze Marii, vstoupil do trpělivosti” – říká papež František v 10. pokračování pořadu “Ave Maria”. V rámci cyklu krátkých zamyšlení nad verši nejznámějších modliteb, vysílaném televizí Tv 2000 se věnoval Mariině chvalozpěvu Magnificat.

Uveřejněno:  18.12.2018 | 0:00

Vatikánské sdělovací prostředky povedou dva zkušení laičtí novináři

Vatikán. Papež František dnes jmenoval edičního ředitele Úřadu pro komunikaci Svatého stolce a šéfredaktora deníku
L´Osservatore Romano.
Uveřejněno:  18.12.2018 | 0:00

List předsedům biskupských konferencí k únorovému setkání s papežem

Vatikán. Komise organizující setkání předsedů biskupských konferencí celého světa se Svatým otcem za účelem ochrany nezletilých v církvi, ve dnech 21. až 24. února příštího roku, zaslala jejím účastníkům krátký list. Vybízí v něm předsedy biskupských konferencí, aby se podle papežova příkladu setkali osobně s některými z obětí sexuálního zneužití ve svých místních církvích, pokud tak dosud neučinili.

Andrea Tornielli: Neredukovat skutečnost na slogany

Vatikán. Mnoho se komentuje, ale artikulované podání informací se vytrácí, říká Andrea Tornielli v prvním rozhovoru po jmenování na post edičního ředitele vatikánských sdělovacích prostředků. Jsem přesvědčen, že jsou lidé, kteří hledají solidní informace pomáhající přemýšlet, dodává.

Uveřejněno:  18.12.2018 | 0:00

Papež přijal italskou řeholnici, přítelkyni Židů

Vatikán. „Ráda bych se znovu setkala s těmi židovskými rodinami, které jsme za okupace Říma na přímý pokyn Pia XII. ubytovali v našem klášteře“, svěřila se papeži Františkovi sestra Ausilia Polletta při pozdravu po ranní eucharistii v Domě svaté Marty. Petrův nástupce s třiadevadesátiletou italskou řeholnicí, která letos v červnu oslavila sedmdesát let zasvěceného života, rozmlouval v minulém týdnu (11.12.), jak informuje deník L´Osservatore Romano (12.12.2018).