Zprávy z internetu

RadioVaticana.cz

Bůh není abstraktum z čistých idejí; má Srdce

Vatikán. „Dnešní doba není lepší než byla doba potopy,“ kázal papež při ranní mši v kapli Domu sv. Marty. Podnětem mu bylo první čtení z knihy Geneze (6,5-8;7,1-5.10).

Papež sňal kanonický trest z otce Ernesta Cardenala

Vatikán/Nikaragua. Papež František povolil plnou reintegraci nikaragujského kněze Ernesta Cardenala, který byl před více než třiceti lety suspendován kvůli svému politickému angažmá. Vážně nemocný kněz přijal papežské požehnání prostřednictvím apoštolského nuncia v Nikaragui.

Nadace Jana Pavla II. pro Sahel jedná v Dakaru

Senegal. Správní rada Nadace Jana Pavla II. pro Sahel se v těchto dnech (18.-22.2.) sešla na výročním zasedání v Dakaru, během kterého projednává projekty, žádající o finanční podporu. V loňském roce jich bylo předloženo celkem 125.

Uveřejněno:  19.2.2019 | 0:00

Vatikán vyzývá kněze k plnění rodičovských povinností

Vatikán. Tiskový mluvčí Svatého stolce potvrdil, že existuje interní vatikánský dokument pro nakládání s případy katolických kněží, ze kterých se v průběhu služby stanou otcové.

Vražda kněze v Kolumbii

Kolumbie. Na předměstí kolumbijského hlavního města Bogoty došlo k vraždě katolického kněze. P. Carlos Ernesto Jaramillo byl zabit nožem nezletilým chlapcem.

Uveřejněno:  19.2.2019 | 0:00

Francouzská církev rázně odsoudila projevy antisemitismu

Francie. Katolická církev ve Francii s rozhodností vystoupila proti vlně antisemitismu v této zemi. „Je to hanba a nepřípustná rána. Naprosto odsuzujeme antisemitismus, bez jakýchkoliv dvouznačností,“ napsal tiskový mluvčí francouzského episkopátu P. Olivier Ribadeau Dumas. Připomněl také, že církev vnímá Židy jako starší bratry ve víře a jejich zranění se dotýkají také křesťanů.

Setkání delegací Jižní a Severní Koreje

Jižní Korea. Delegace dvou set laických a náboženských představitelů z Jižní Koreje pobývala minulý týden na dvoudenní návštěvě v severní části poloostrova. „Tito lidé velmi touží po míru. Dává jim to velkou naději,“ tak shrnul výsledky setkání předseda episkopátu, arcibiskup Hyginus Kim Hee-Joong.