Zprávy z internetu

RadioVaticana.cz

Zbořit světské idoly a otevřít se živému a pravému Bohu

Dnešní evangelium (srov. Lk 6,17.20-26) nám podává blahoslavenství podle svatého Lukáše. Text je rozčleněn do čtyř blahoslavenství a čtyř varování, která začínají výrazem »běda vám«. Těmito mocnými a pronikavými slovy nám Ježíš otevírá oči a učí rozlišovat situace vírou.

Uveřejněno:  17.2.2019 | 0:00

Ochrana nezletilých v církvi: Nejsme v bodě nula

Ve dnech 21. až 24. února proběhne ve Vatikánu setkání předsedů biskupských konferencí a představených řeholních řádů zaměřené na otázku ochrany nezletilých v církvi. Setkání si klade za cíl rozšířit povědomí a znalosti  o těchto deliktech, vyslechnout oběti, vypracovat některé nové normy a procedury, zejména v otázce hierarchie zodpovědnosti. Setkání však zdaleka nepředstavuje první krok tímto směrem. Platné církevní normy jsou jasně formulované a přísnější než ve většině státních legislativ. Podívejme se však blíže na církevní opatření přijatá v této oblasti v posledních desetiletích.

Uveřejněno:  18.2.2019 | 0:00

Osvobozeni od strachu

Osvobození od strachu z cizího a neznámého je tématem třídenního setkání, které dnes zahájila papežská liturgie ve Fraterna Domus v Sacrofano. Pořádají jej instituce zapojené do přijímání a integrace migrantů Italská charita, nadace Migrantes a Centrum Astalli.

Uveřejněno:  15.2.2019 | 0:00

Ochrana nezletilých. Před čím?

Do Vatikánu se tento týden sjedou předsedové biskupských konferencí celého světa. Jejich svolání Petrovým nástupcem ke společnému jednání nemá v dějinách církve obdoby. Obyčejné není ani téma tohoto setkání.

Uveřejněno:  17.2.2019 | 0:00