Zprávy z internetu

RadioVaticana.cz

Bůh nás miluje mnohem více než my sami sebe

Dnešní evangelium nás přivádí do Večeřadla, abychom si vyslechli slova, kterými se Ježíš před svým Umučením obrátil ke svým učedníkům v „promluvě na rozloučenou“. Poté co umyl nohy Dvanácti, jim říká: »Nové přikázání vám dávám: Milujte se navzájem: jak jsem já miloval vás, tak se navzájem milujte vy« (Jan 13,34).

Uveřejněno:  19.5.2019 | 0:00

Evangelium učí, že problémy se v církvi neřeší podle připraveného receptu

Homilie papeže Františka při mši sloužené na zahájení plenárního zasedání Caritas Internationalis, 23. května, v bazilice  sv. Petra.

Uveřejněno:  23.5.2019 | 0:00

O Otčenáši – Ať jsi kdekoli, vzývej Otce

Uzavíráme dnes cyklus katechezí o Otčenáši. Můžeme říci, že tato křesťanská modlitba se rodí z odvahy oslovit Boha jménem „Otče“. To je kořen křesťanské modlitby, totiž říkat „Otče“ Bohu.  Nejde ani tak o nějakou formuli, jako spíše o synovskou důvěrnost, do níž nás uvádí milost: Ježíš je tím, kdo zjevuje Otce a důvěrně nás s Ním seznamuje.

Uveřejněno:  22.5.2019 | 0:00

Není klerikalismus jako klerikalismus

Mediální slogany souvisejí s nevědomostí, kterou využívají a zároveň šíří. Jejich význam totiž neplyne ze samotného verbálního výrazu, nýbrž ze způsobu jeho použití.

Uveřejněno:  19.5.2019 | 0:00