Zprávy z internetu

RadioVaticana.cz

Jsme povoláni zvěstovat a prorokovat budoucnost

List římského biskupa Františka adresovaný kněžím jeho diecéze.

Uveřejněno:  30.5.2020 | 0:00

Duch svatý je dar, který se dává

Homilie papeže Františka při mši svaté na slavnost Seslání Ducha svatého ve Svatopetrské bazilice u oltáře Katedry.

Uveřejněno:  31.5.2020 | 0:00

Duch svatý je oheň, který spaluje hříchy

Slavíme dnes velkou slavnost Letnic, jež připomíná Seslání Ducha svatého prvotní křesťanské obci. Dnešní evangelium (srov. Jan 20,19-23) nás přenáší do velikonočního večera a ukazuje vzkříšeného Ježíše ve večeřadle, kam se utekli učedníci. Měli strach.

Uveřejněno:  31.5.2020 | 0:00

Modlitba Abraháma

V Abrahámově životě zazní znenadání jistý hlas. Tento hlas jej volá, aby se vydal na cestu, která vypadá nesmyslně. Vybízí jej, aby odešel ze svojí vlasti, oddělil se od svých rodinných kořenů a vydal se k nové, jiné budoucnosti.

Uveřejněno:  3.6.2020 | 0:00

Kardinál Koch: Ekumena dnes potřebuje především vědět, kam chce dojít

Kardinál Kurt Koch, předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů, poskytl Vaticannews rozhovor u příležitosti dnešního 60. výročí založení této instituce a 25. výročí encykliky Jana Pavla II. Ut unum sint z 25. května 1995. V dialogu vždycky víc dostáváme než dáváme, ujišťuje švýcarský kardinál stojící již deset let v čele tohoto papežského úřadu pro ekumenismus. Zároveň poukazuje také na základní problém dnešní ekumeny: musíme se shodnout na společném cíli.

Uveřejněno:  5.6.2020 | 0:00